Nya tandregleringspatienter

Barn med betalgaranti från
Region Skåne

Avsikten med Ditt första besök är att bedöma om du har nytta av att få en tandreglering och för att diskutera vilken typ av behandling som kan vara lämpligast. Ditt första besök tar ca 30-45 minuter. Då undersöker vi ditt bett, tar röntgen, fotograferar samt tar avgjutningar av bettet. Vi kommer också att ge information om vilken typ av behandling som behövs samt hur lång tid behandlingen tar totalt. Oftast tar behandlingen 2 år att genomföra men ibland kan det ta lite kortare tid.

Vuxna och barn utan betalgaranti

Du har blivit remitterad eller sökt vård i vår tandregleringsklinik för att du har en bettavvikelse. Avsikten med Ditt första besök är att bedöma om du har nytta av att få en tandreglering och för att diskutera vilken typ av behandling som kan vara lämpligast. Ditt första besök tar ca 30 minuter och kostar 800 kr. Vi ger information om vilken typ av behandling som behövs, hur lång tid behandlingen tar totalt samt hur mycket behandlingen kostar. Ibland kan det finnas flera behandlingsalternativ.

Vad innebär tandreglering?
En tandreglering kan ta mellan 6 månader till 2 år att genomföra. Behandlingstiden beror på vilken typ av bettfel Du har.

Oftast sitter tandregleringen fast på tänderna. Under behandlingen krävs kontroller och justeringar var 4-9 vecka. Ibland måste en eller flera tänder tas bort i samband med behandlingen för att få plats när det är för trångt i käkarna.

Vad kostar en tandreglering?
Priset är beroende på vilket bett eller tandställningsfel som Du har, vilken typ av tandreglering samt hur lång behandlingstiden är. Dessutom beror priset för vuxna på om behandlingen är ersättningsberättigad från Försäkringskassan eller ej. Allvarliga och stora tandställningfel kan få ersättning från Försäkringskassan medan mindre enbart estetiska behandlingar inte är berättigad någon ersättning från Försäkringskassan.

Priserna varierar mellan 14 000 kr och 55 000 kr. Vid första besöket hos oss ger vi dig ett exakt kostnads- och behandlingsförslag utifrån din behandling. Våra prisuppgifter är alltid vad Du som patient ska betala (efter en eventuell ersättning från Försäkringskassan). De flesta av våra patienter betalar av kostnaden uppdelat över hela behandlingstiden med avbetalningar en gång per månad (ingen extra kostnad utgår för delbetalning).